Historie

Ontstaan...

Welkom bij de tijdlijn van Korfbalvereniging Mariarade! Ontdek op deze tijdlijn de rijke geschiedenis en belangrijke momenten die Korfbalvereniging Mariarade hebben gevormd tot wat het vandaag is.

1968

Mariarade is op 29 februari 1968 opgericht als Hoensbroekse Korfbalvereniging. Bij de oprichting van de club werd er gespeeld in de wijk Mariarade, wat meteen de oorsprong van de naam weergeeft. De eerste accommodatie lag aan de Randweg tegenover de Rooseveltstraat.

1990

In de jaren ’90 is de vereniging verhuisd naar een complex aan de Randweg tegenover de Zandbergsweg. Na vele jaren daar gespeeld te hebben is de vereniging wederom verhuist. Op dit moment is het terrein naast FC Hoensbroek aan de Frederikstraat haar thuisbasis.

2003

Tijdens het feestweekend in 2003, ter ere van haar 35-jarig bestaan, werd het wereldrecord koppelschieten verbroken. In 13 uur, één minuut en 46 seconden werd er 2200 keer gescoord. . Het oude record, dat op naam van ASVD uit Dronten stond, werd daarmee na 20 jaar verbroken.

2018

In 2018 heeft de Vereniging haar 50-jarig jubileum mogen vieren.

2019

In het verleden werd er altijd op gras gespeeld. De laatste jaren werden veel korfbalvelden echter vervangen door kunstgrasvelden. In 2019 heeft Mariarade ook het gras verwisseld voor een kunstgrasveld.

Op dit moment

Mariarade heeft vele jaren wedstrijdkorfbal gespeeld waarbij het 1ste team meestal in de 3de klasse verbleef met enkele uitschieters naar de 1st en 2de klasse.
 

Tegenwoordig speelt het hoogte senioren team breedtekorfbal.

2019

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua. Ut enim ad minim veniam, quis no- strud exercitation ullamco laboris nisi ut aliquip ex ea commodo consequat. Duis aute irure dolor in reprehenderit in voluptate velit esse cillum dolore eu fugiat