background img
3 jaren ago
907 Views
0 0

Mooi weer en nieuwe winnaars

Written by

Afgelopen weekend werd het 24ste schottoernooi gehouden. Met 32 teams waren niet alleen de poules vol maar was het ook een vol programma.

Wethouder Martin de Beer

Om 10.30 uur verzamelde de eerste schutters zich op het veld om alvast in te schieten. Het veld werd steeds voller en om 12.30 uur nam De wethouder van Sport Martin de Beer het woord. Door intensieve arbeid tussen de gemeente Heerlen, de korfbal en ondersteunend werk van de KNKV heeft Mariarade zijn eigen kunstgrasveld. De wethouder benadrukte dat sport niet alleen maar gaat om winnen maar ook plezier. Om het veld dan daadwerkelijk ook op een echte korfbal manier te openen nam de wethouder de bal en schoot hij hem (als een echte korfballer) in de korf.

Erevoorzitter krijgt zijn dug-out

Martin Boschma werd in januari van dit jaar al in het zonnetje gezet. Door het Carona virus kon de onthulling van zijn cadeau niet direct gebeuren en is er voor gekozen dit gelijk met de opening van het veld te doen. Met een grote glimlach onthulde hij de dug-out en kan de thuisploeg iedere wedstrijd hieruit gaan coachen.

Shottoernooi

Dan het schottoernooi, net als vorig jaar waren de poules al snel helemaal vol. Dit jaar 2 extra poules bij de senioren waardoor er nog meer wedstrijden werden gespeeld.

Bij de allerkleinste de F pupillen was het vooral het plezier dat de kinderen hadden. Naast de wedstrijden die er gespeeld moesten worden liet deze groep zien dat ze nog wel zelf wat extra wedstrijdjes erbij deden.

Bij de pupillen D begon het toch al wat serieuzer te worden. Daar werd er tot in de laatste wedstrijd gestreden voor de eerste plek.

bij de recreanten was er flink wat tegenstand. Van spelers met jaren lange ervaring tot nieuwelingen die nog maar kort bezig waren met korfbal. In de winnaarspoule wonnen Pascal en Yerry de felbegeerde blauwe kabouter.

Tot slot de junioren en senioren.

Wat een slijtage slag werd hier gespeeld. Voor de pauze net als bij alle andere poules waren de poulerondes om vervolgens de beste nummers 1 en 2 in de finale poules te plaatsen.

In deze finalepoules ging het gelijk op en eindigde er zelfs een poule met 3 teams op 4 punten. uiteindelijk moest het doelsaldo gemiddelde de doorslag geven.

De halve finale werd gespeeld door Youri en Lara de winnaars van vorig jaar. Deze gingen onderuit tegen Paul en Paul.

De andere halve finale werd gespeeld door Gijs en Miranda tegen Mark en Suzanne. Deze wedstrijd ging gelijk op en werd uiteindelijk met strafworpen in het voordeel van Gijs en Miranda beslist. 07-06

In de finale die erg spannend was liep het stroef aan de zijde van Paul en Paul. Door de doeltreffendheid van Miranda en Gijs ging de titel naar hun toe.

Slechts 1 verloren partij

Gijs en Miranda hebben alle wedstrijden gewonnen, alleen in de finale poule waren Jeroen en André te sterk 9-5.

Article Categories:
Activiteiten

Comments are closed.

Menu Title