background img
4 jaren ago
1382 Views
4 0

Martin Boschma on the move

Written by

Een stukje geschiedenis

Eind jaren 90 kwam er een Hollander op het korfbal aangewandeld. Martin Boschma stelde zich voor als een bescheiden man die graag een balletje wilde gooien. 2 trainingen had hij nodig om het 3de team te overtuigen dat je best 3 uit 3 kunt raak schieten. In zijn eerste zaalwedstrijd tegen Wertha vond hij het Limburgse korfbalspelletje maar raar maar wel leuk. De jaren erna nam hij het roer over bij het eerste team. De trainer die toen voor de groep stond wilde graag wat minder gaan doen en Martin was de ideale persoon om de groep over te nemen. Discipline, werklust en gedrevenheid zorgde ervoor dat Mariarade promoveerde en in de 2de klasse terecht kwam. Daarna was “de alleskunner” overal te zien. Schoolkorfbal, nieuwe accommodatie, diversen commissies, gemeente overleggen en het voorzitterschap.

De toekomst

na ruim twintig jaar in Gulpen gewoond te hebben gaan we Limburg verlaten en gaan we ons in het eveneens prachtige Brabantse Heeze vestigen (ja, daar wordt ook gekorfbald!). Vanaf januari ga ik van mijn pensioen genieten en dat wil ik graag wat dichter bij mijn familie doen. Met ingang van 1 december mogen we ons Brabanders noemen.

Tot de jaarvergadering begin januari 2020 blijf ik nog actief binnen de vereniging. Al zal ik vanaf november wat vaker in Heeze te vinden zijn. Als bestuur zijn wij hard op zoek een goede oplossing te vinden voor het vertrek van twee bestuursleden (ook Jan zal in januari stoppen als penningmeester). We vertrouwen erop dat we met jullie steun de vereniging draaiende kunnen houden.

Na 21 jaar betrokken geweest te zijn bij Mariarade zal het afscheid zeker pijn doen.

De komende maanden kom ik jullie ongetwijfeld nog tegen op of buiten het veld.

Article Categories:
Bestuur

Comments are closed.

Menu Title