background img
5 jaren ago
1399 Views
0 0

KNKV verwacht spelregelbewijs

Written by

Het KNKV werkt de laatste jaren hard aan het sportklimaat rond korfbalwedstrijden. Ze wil dat iedereen met plezier zijn of haar hobby uit kan voeren. Een onderdeel hiervan is het creëren van een sportieve omgeving waarin iedereen zich thuis voelt. De bond heeft daarvoor ook een aantal maatregelen gesteld voor verenigingen.

Een van die maatregelen is dat in de komende jaren, ieder lid wat betrokken is bij een competitie, een spelregelbewijs moet behalen. Het doel hiervan is het vergroten van de spelregelkennis (wat nooit verkeerd is) en daarmee ook het ‘gezeur’ op de scheidsrechter te verminderen. Mariarade staat hier uiteraard volledig achter want ook de scheidsrechter is iemand die zijn hobby uitvoert en dit met plezier moet kunnen doen.

Aan het begin van het seizoen 2018/2019 dienen in ieder geval alle senioren leden het spelregelbewijs behaald te hebben. De jeugdleden vanaf 14 jaar volgen het seizoen daarna. Er zijn dus 2 “deadlines”:
• Uiterlijk 1 oktober 2018 wordt verwacht dat alle senioren leden die in competitief (dus ook breedte korfbal) verband actief zijn voor Mariarade het spelregelbewijs behaald hebben. Dat geldt ook voor coaches en trainers.
• Uiterlijk 1 oktober 2019 willen we dat alle jeugdleden vanaf 14 jaar het spelregelbewijs gehaald hebben.

Als je het spelregelbewijs wilt gaan halen kun je een mailtje sturen naar Martin om de inloggegevens aan te vragen. Met deze gegevens kan je inloggen op de site van korfbalmasterz. Op deze site moet je 5 levels van elk 10 vragen doorlopen. Deze levels kan je zo vaak maken als je wilt. Als je alle 5 de levels hebt doorlopen kan je beginnen aan de eindtoets van 20 vragen. Daarvan moet je er 16 goed hebben om te slagen. Kijk voor meer informatie op de website van Korfbalmasterz.

Op website gaan we laten zien hoeveel leden het spelregelbewijs hebben gehaald.

Article Categories:
KNKV

Comments are closed.

Menu Title