background img
7 jaren ago
2929 Views
0 0

Hoe gaat het bij de buren

Written by

Nu Mariarade niet meer in de landelijke klasse speelt is het ook wel eens interessant om bij de buren te kijken. Naast Maastricht hebben we ook nog Ready uit Roermond die in de landelijke competitie spelen.

Maastricht komt uit in de 4de klasse en staat daar op dit moment op een 5de plek. Het jeugdige team van Paula Essers heeft 2 wedstrijden gewonnen en 3 wedstrijden verloren. Opvallend was hierbij dat Maastricht wel 2x won van een ploeg dat hoger staat op de ranglijst (OEC en Fortuna) maar dat het tegen de studentenploeg van Atilla dat onder Maastricht staat goed op hun gezicht ging. 18-12. KV Maastricht zou zeker hoger kunnen eindige maar heeft naast een verdedigend probleem ook aanvallend te weinig power. De Maastrichtenaren score niet vaker dan 12 doelpunten per wedstrijd.

Ready uit Roermond komt uit in de 3de klasse. De ploeg van Nancy Domburg (de Nicolette Kamminga van Ready) staat verdienstelijk 3de en doet volop mee voor het kampioenschap. Ready dat in de jaren 90 en 2000 zeker niet beter was dan Maastricht en Mariarade is nu in de competitie met hun standaard team zeker de beste en laat de andere Limburgse clubs ver achter zich.  Ook bij Ready spelen veel jongere spelers in het 1ste team en heeft het een goede basis voor de toekomst.

Article Tags:
·
Article Categories:
Overige nieuws

Comments are closed.

Menu Title