background img
5 jaren ago
2039 Views
1 0

8 vragen aan:

Written by

Vroeger, heel lang geleden in de tijd van de gulden en de rijksdaalder hadden we de 10 vragen aan. Het interview dat iedere maand in ons papieren A4 clubblad stond. We gaan digitaliseren en de gulden en het briefje van 5 zijn allang verleden tijd. Nu dus tijd voor……..

8 vragen aan, gaat over iemand binnen de vereniging, trainers, spelers, sponsoren maar ook de vrijwilliger binnen de vereniging.

  • Floris Kokshoorn
  • Speler Mariarade 1 
  • Trainer Aspiranten C1

Je komt uit een echte korfbalfamilie, je ouders hebben in Den Haag gekorfbald voor ze naar Limburg kwamen. Wordt er thuis veel over korfbal gesproken?

Er wordt voornamelijk gesproken over korfbal na wedstrijden over hoe wij hebben gespeeld en over de scheidsrechter.


Je bent bijna iedere dag op het veld te vinden, als trainer van de C1 of als speler van het 1ste team. Hoe combineer je dit met je studie?

Ik zorg meestal dat ik voldoende afmaak in de lessen zodat ik buiten school niet veel meer hoef te doen. Ik heb ook projectweken, in deze weken moet ik de opgegeven projecten afmaken. In deze weken kan het wel eens zijn dat ik vervanging moet regelen of afmelden voor een training, omdat het dan nog net iets te veel is om buiten de trainingstijden om te doen. Dit probeer ik natuurlijk wel altijd te voorkomen.


Naast korfbal heb je nog wel andere hobby’s wat is er nog meer leuk voor jou om te doen?

Naast korfbal doe ik een beetje aan gamen, series kijken en (digitaal) tekenen (van 2D tot 3D)


Korfbal is een teamsport maar toch zie je steeds vaker in teamsporten dat spelers in de tussentijd er mee stoppen, hoe ga jij hier mee om als coach en wat is je mening?

Als iemand zou stoppen uit het team dat ik train zou ik graag van diegene graag willen weten waarom. Als het een probleem is dat we in het team op kunnen lossen doe ik dat graag. Wilt diegene erna als nog stoppen kan je alleen maar hopen dat hij/zij later misschien in ziet dat hij/zij toch het liefste weer wilt komen korfballen.

Ik zou het jammer vinden als iemand zou stoppen, maar hoop dat dat hij/zij dan het geluk ergens anders mag vinden. Als het probleem binnen het team niet meer is op te lossen stop dan niet meteen en zoek iets anders binnen de vereniging. Een ander team of een andere activiteit, maar geef niet zomaar iets op wat je leuk vindt om te doen.


Mariarade is niet meer zo groot als het ooit geweest was wat betekent dat je op jonge leeftijd al in het eerste team bent gaan spelen. Hoe ga je daarmee om en leer je wat van je huidige tegenstanders? 

Doordat ik al vroeg mee ben gaan spelen met het vorige 1ste was ik al gewend aan mijn huidige tegenstanders. Natuurlijk zijn er van iedere tegenstanders veel te leren. Af en toe hoe het niet moet 😉, maar als je kijkt naar hun techniek en hun ervaring is er voor ons nog aardig wat te leren.


We kunnen niet zeggen dat Floris nog moet groeien want nog groter moet je niet worden. Waaruit bestaat nu je maaltijd die je voor het sporten eet?

Meestal zijn het de restjes van vorige dagen of boterhammen zit er te weinig tijd tussen het eten en de training. Zitten er een paar uren tussen kan er wel een gewone maaltijd van groente, aardappelen en vlees in. Zolang het geen frieten zijn want daar heb ik al een slechte ervaring mee voor een training. 


Als jeugdtrainer en coach doe je het goed en hebben jullie in de zaal een mooie reeks neergezet en met 17 punten een 2de plek gepakt. Waar zit de chemie van het C1 team?

Natuurlijk het team dat samen met elkaar de overwinning wilt behalen. De juiste koppels bij elkaar in het vak zetten is ook belangrijk zodat de heren/dames elkaar kunnen aansterken en kijken wie vooral in de 1ste helft veel initiatief toont zodat diegene nog door kan in de 2de helft.


Stel je eens voor de Mariarade zo groot zou blijven als nu maar een sub vereniging zou oprichten in Klimmen zou je dan daar gaan korfballen en zou dat een oplossing kunnen zijn voor het Limburgse korfbal?

Ik zou natuurlijk gewoon blijven trainen in Hoensbroek, want daar zitten mijn 2 teams. Als ik het een keer niet zou redden om naar Hoensbroek te gaan is het natuurlijk wel een optie om naar de sub-vereniging te gaan om daar te trainen, want het maakt toch deel uit van Mariarade.

Of het de oplossing zal zijn voor het Limburgse korfbal dat betwijfel ik. Wat wel een oplossing zou kunnen zijn is misschien een korfbalvereniging richting gulpen of vaals. Dan hoeven degene die misschien interesse hebben in korfbal niet zo ver te reizen. Als de interesse er tenminste is.

Article Categories:
8 vragen aan

Comments are closed.

Menu Title