background img
9 maanden ago
496 Views
0 0

Onduidelijkheid strafworp weggenomen?

Written by

Het KNKV heeft aan het begin van het seizoen geprobeerd duidelijkheid te geven over het nemen van een strafworp. Belangrijkste aspect was dat er uit een strafworp altijd op de korf geschoten moet worden en dat het draaien van de bal tussen de vingers voordat er geschoten wordt niet meer is toegestaan. De scheidsrechter kan dan namelijk heel moeilijk zien of de bal wel of niet “los” is. Dit aspect blijkt echter niet volgens de internationale regels te zijn waaraan ook de KNKV zich moet houden. Om de onduidelijkheid weg te nemen is nu toegevoegd dat de bal pas los is als dit “duidelijk waarneembaar” is. Daarom is het draaien van de bal tussen de vingers (en je niet duidelijk kunt zien of de bal los is) toch toegestaan. Snap je het nog? Overigens blijkt de regel dat er op de korf geschoten moet worden uit een strafworp wel volgens de nieuwe internationale regels te zijn.  Dus overspelen mag niet!

Article Categories:
Uncategorized

Comments are closed.

Menu Title