background img
2 jaar ago
857 Views
0 0

Mariarade krijgt certificaat Arbitrage proof

Written by

Op 22 oktober heeft Hendrik Jan Brandsma (coördinator Arbitrage van het KNKV) het certificaat “Arbitrage Proof” uitgereikt aan het bestuur van Mariarade.

Wat houdt dit in? Vorige jaar heeft Mariarade een werkgroep Arbitrage ingesteld om er voor te zorgen dat alle zaken rondom de scheidsrechterij voortaan gestructureerd worden aangepakt. De eerst opdracht van de werkgroep was het opstellen van een Arbitrage plan. In de zomer van 2015 heeft bestuur van Mariarade dit plan goed gekeurd en in september 2015 zijn we begonnen met de uitvoering daarvan. Wij zijn gestart met het verbeteren van de spelregelkennis. In een aantal bijenkomsten hebben we met name  de junioren wegwijs gemaakt in het MasterZ programma van het KNKV. We hopen dat alle junioren en later alle spelende leden het spelregelcertificaat zullen gaan halen. Het tweede waar wij mee gestart zijn is het inzetten van junioren als scheidsrechter bij jeugdwedstrijden onder begeleiding van ervaren scheidsrechters. Ten slotte hopen we dat een aantal van hen ook daadwerkelijk wordt opgeleid tot jeugdscheidsrechter.

Deze aanpak en de al uitgevoerde activiteiten waren voor de bond aanleiding om ons het certificaat Arbitrage Proof uit te reiken. We hopen hiermee te bereiken dat meer spelers het fluiten van wedstrijden leuk gaan vinden gaan en daardoor meer wedstrijden gaan fluiten.

img_20161022_113451 img_20161022_113600 img_20161022_114337

Article Categories:
Bestuur

Comments are closed.

Menu Title