background img
2 jaar ago
1311 Views
0 0

DSC naar de korfbal league

Written by

Na vele jaren afwezigheid is het DSC (na DETO in de zeventiger jaren) gelukt om als Brabantse vereniging te promoveren naar de korfbal league (de hoogste korfbal klasse). Na eerst het favoriete Wageningen in twee duels te hebben verslaan was afgelopen zaterdag TOP uit Arnemuiden in de finale niet op gewassen tegen de Brabanders; uitslag 21-13. In een saaie wedstrijd waarin TOP nooit in hun ritme kwam en bedroevend slecht speelde en slechts één keer scoorde voor de rust was de wedstrijd als in de eerste helft gespeeld. De tweede helft was een formaliteit waarin TOP nooit dichterbij kwam dat vier doelpunten. Na afloop  was het natuurlijk groot feest in Papendrecht en Eindhoven.

Dit is een belangrijke gebeurtenis voor het korfbal in het zuiden. We hopen dat hierdoor meer mensen de weg naar de korfbalvelden weten te vinden.

Volgend seizoen kunnen we dus ook in Eindhoven het cream de la cream van het Nederlandse korfbal aan het werk zien. Daar gaan we natuurlijk gebruik van maken.

 

Article Categories:
KNKV

Comments are closed.

Menu Title